Ce bani au alocat aleșii județeni din rezerva bugetară a CJ și pentru ce acțiuni

La ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, aleșii au votat pentru acordarea din fondul de rezervă bugetară a sumei de 548.360 de lei. Din aceștia, 440.000 de lei a primit comuna Fărcașa pentru amenajarea drumului de acces și execuția lucrărilor de captare a apelor subterane responsabile de producerea alunecărilor de teren la depozitul de deșeuri din satul Sârbi.

Tot din rezerva bugetară a județului Maramureș suma de 10.000 de lei a fost acordată comunei Călinești în vederea achiziționării de materiale, substanțe active, atomizor, echipamente de protecție și alte materiale pentru eradicarea pestei porcine africane în fondul de vânătoare.

Consilierii au aprobat și acordarea unui sprijin financiar în sumă de 20.000 de lei pentru organizarea concursului județean pentru elevii olimpici la matematică, în cadrul Taberei județene de matematică, ediția a XI-a, dar și aprobarea sumei de 30.000 de lei, reprezentând sprijin financiar pentru organizarea taberei școlare cu elevi ucrainieni.  În ceea ce privește Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, 6 mii lei reprezintă transferuri pentru secțiunea dezvoltare, în scopul achiziționării și instalării unui sistem de supraveghere video la Secția Școala Populară de Artă.
Pentru unitatea administrativ-teritorială Județul Maramureș, aleșii județeni au aprobat ca suma de 46.410 lei să fie acordată în vederea realizării Studiului de Fezabilitate pentru execuția unui bloc de locuințe compus din parter și patru etaje, cu 19 unități locative. Tot din fondul de rezervă bugetară au fost alocați 5.950 de lei pentru proiectarea sistemului de bariere acces auto în parcarea Palatului Administrativ.

Conform hotărârii Consiliului Județean Maramureș din luna aprilie 2019, privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Maramureș pe anul în curs, fondul de rezervă constituit la dispoziția CJ pe anul 2019 a fost de 3 milioane de lei, iar la data de 3 iulie, suma disponibilă în fondul de rezervă bugetară era de 1,15 milioane de lei, din care au fost direcționați spre finanțarea unor cheltuieli urgente 548.360 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.