VIDEO | Ce au cerut sindicaliștii maramureșeni la întrunirea Comisiei de Dialog Social

La întâlnirea Comisiei de Dialog Social a județului a fost prezentat raportul de activitate pe anul 2018, în care au fost discutate probleme de ordin economic, social, organizatoric, legislativ, sănătate, învățământ etc.

Președintele Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu, a solicitat sprijin pentru aplicarea prevederilor Legii 153/2017 față de cei care au dreptul la un spor 15% la salariul de bază pentru activitatea desfășurată ca asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități, angajați de către unitățile administrativ-teritoriale.

Sanitas Maramureș a depus o sesizare cu privire la determinarea sporului pentru condiții de muncă prevăzute de OUG 114/2018. Sindicaliștii au menționat că pentru angajații din sănătate și asistență socială calculul este diferit și inechitabil, deoarece medicii, asistenții medicali, ambulanțierii/șoferii de pe autosanitară beneficiază de un cuantum al sporului aplicat cu toate indexările legale, în vreme ce pentru alte categorii de personal din sistem – psihologi, infirmieri, brancardieri – sporul pentru condiții de muncă este plafonat la nivelul celui încasat în luna decembrie a anului trecut. Ei au solicitat sprijin pentru comunicarea sesizării la nivel central și pentru rezolvarea situației sporului acordat pentru condițiile de muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.