Cazuri de COVID-19 la Spitalul Județean și la Primăria Leordina

În urma testelor efectuate la nivel național în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.136 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Dintre cazurile noi, 25 au fost confirmate în județul Maramureș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a confirmat azi două cazuri pozitive la angajați din cadrul Primăriei Leordina.  Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Contacții direcți ai celor două persoane au fost carantinați pentru o perioadă de 14 zile. Se va proceda la dezinfecția sediului unității administrativ-teritoriale. De asemenea, au fost dispuse măsurile specifice de protecție pentru ceilalți angajați ai primăriei. În comuna Fărcașa din cele opt persoane infectate cu noul coronavirus, șapte persoane s-au vindecat, iar o persoană confirmată este internată în spital. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat închis focarul de la Primăria Fărcașa.

La Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare sunt confirmate pozitiv trei cadre medicale auxiliare. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Cele trei cadre medicale auxiliare au respectat protocoalele stabilite și au purtat permanent echipamentul de protecție specific în timpul programului de lucru. Sunt asigurate serviciile medicale în cele două secții ale spitalului. Direcția de Sănătate Publică Maramureș împreună cu conducerea unității medicale au procedat la dezinfecția celor două secții, dar și la luarea de măsuri specifice pentru protecția personalului medical și pentru pacienți. Cadrul didactic confirmat pozitiv dintr-o unitate de învățământ băimăreană este internat în spital și nu a interacționat direct cu alte cadre didactice.

Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului autoritățile le reamintesc cetățenilor să respecte măsurile stabilite în perioada stării de alertă, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.