Cavnic: Probleme la deszăpezirea drumurilor. Mircea Man, tras la răspundere

Cavnic: Probleme la deszăpezirea drumurilor. Mircea Man, tras la răspundere

Circulaţia îngreunată de pe raza oraşului Cavnic a fost adusă în discuţie şi în plenul şedinţei de Consiliu Judeţean de astăzi. După ce aleşii judeţeni au votat pe bandă rulantă opt proiecte de hotărâre, aleşii din Opoziţie i-au reproşat preşedintelui Consiliului Judeţean că în timp ce deszăpezirea pe drumul Baia Sprie-Bârsana lasă mult de dorit, firma Selina se îmbogăţeşte pe seama Consiliului Judeţean pe baza unui contract pe care nu-l respectă.

După aproximativ 20 de minute de discuţii, preşedintele Mircea Man a pus punct şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean. Însă nu înainte de a fi tras la răspundere de consilerii din opoziţie pentru modul în care firma Selina se ocupă de deszăpezirea tronsonului Baia Sprie-Cavnic. "Avem deja mari probleme de două săptămâni în ceea ce priveşte zona Cavnic, în special în week-enduri. Sunt foarte mulţi oameni care merg la schi. Am primit telefoane de acolo pentru că oamenii nu pot să circule şi i-am sunat pe toţi din Consiliul Judeţean. Avem foarte mulţi bani pe care i-am alocat pe tronsonul ăsta de drum pentru deszăpezire iar firma Selina treaba nu şi-o face. Nu putem să ne batem joc de judeţul Maramureş, dăm 10% bani pentru deszăpezire doar pentru un drum şi nici măcar ăla nu e făcut cum trebuie", a atras atenţia consilierul judeţean P.S.D., Gabi Zetea. "Selina spunea că nu va putea termina drumul că nu au staţie de asfalt. Dar ei au spus că dacă noi le dăm bani o să achiziţioneze o staţie de asfalt şi cu ajutorul staţiei şi a lui Dumnezeu, vor termina drumul la termen. Acuma, pentru deszăpezire, eu chiar vă propun să le mai dăm nişte bani avans la Selina ca să îşi cumpere o freză. Să nu treacă iarnă să rămână fără freză de zăpadă", a adăugat pe un ton ironic consilierul judeţean P.S.D., Gheorghe Şimon.

Neregulile par să fie constatate şi de Mircea Man, care a solicitat mărirea numărului de utilaje de intervenţie în zonă. În acelaşi timp însă, preşedintele tuturor maramureşenilor încearcă să iasă basma curată din toată această situaţie, dând vina de autorităţile locale din Cavnic. "Cantitatea de zăpadă în zona Cavnicului este foarte mare. Am cerut astăzi să se aducă în zonă o freză. Din păcate, am vorbit cu primarul de acolo şi nu are capacitatea de a rezolva problema oraşului Cavnic. Trebuie să aibă capacitatea să rezolve drumurile importante din Cavnic. Cei de la drumuri au spus că utilajele nu merg pe străduţe. Dar eu nu cred că nu au un tractor sau o lamă măcar să cureţe să poată intra salvarea sau orice echipaj 112", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.