Cavnic: Piscina in inima muntelui

Cavnic: Piscina in inima muntelui

Cine spune ca in sezonul estival trebuie garantat sa mergem doar la mare? Ei bine, se poate si altfel. Acest lucru a fost demonstrat tocmai de un maramuresean care s-a gandit sa investeasca intr-o piscina. Si nu oriunde ci … in inima muntilor.

Un locuitor din Cavnic a demonstrat inca o data ca romanii sunt extrem de inventivi si a gasit o alternativa la sezonul de schi. Pentru a avea turisti si in toiul verii, acesta s-a gandit ca o piscina in aer liber ar fi ideala atat pentru cavnicari cat si pentru turistii care aleg Maramuresul ca destinatie in concediul de vara. "Era nevoie de o asemenea piscina avand in vedere temperaturile care sunt in continua crestere. Asa se zice ca bronzul de munte tine cel mai bine si cel mai mult. Mai bate si o briza aici langa Valea Berbincioara, care te racoreste cand e prea cald, temperatura devine suportabila. Lume este, cand au timp liber, in week-endurui si cand e caldura mare, cand le e cald. Apa are minim 26 de grade, conditii la standarde europene", spune administratorul.

Ideea unei piscine in inima muntilor pare sa fie agreata de cavnicari si de locuitorii din zona, cu atat mai mult cu cat este un lucru inedit pentru un oras de munte. "Ne racorim si noi. Venim cam la doua-trei zile. E frumos", spune Marius Bancos. "Apa e super, e un lucru foarte bun. Surprinzator de bun. Chiar nu am crezut ca se va deschide asa ceva in Cavnic", spune un alt impatimit al muntelui. "E mult oxigen, e multa recreatie, nu-i mare aglomeratia, cum te bronzezi la mare te poti bronza si la munte. Tot ce vrei ai aici, trei in unu. E foarte frumos sa stai in apa si sa vezi creste de munti, la mare numai apa si oameni vezi", spune Simona R. "E mai economic, mai aproape de casa, iubesc muntele, e distractie aici", spune o alta persoana care a ales in acest an sa-si petreaca vacanta de vara la munte si nu la mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.