CAVNIC: In asteptarea zapezii

CAVNIC: In asteptarea zapezii

Sezonul de schi in judetul nostru se lasa asteptat. Ninsorile inca nu si-au facut aparitia, fapt ce creaza neplaceri administratorilor de partii din Maramures, care se dau peste cap pentru a putea crea cativa centimetri de zapada pe partii. Insa si aici apare o problema deoarece tunurile de zapada artificiala nu prea pot fi alimentate din cauza secetei care nu se mai da plecata de ceva vreme din judetul nostru

Maramuresenii pot sa-si mai tina echipamentul de schi la pastrare, pentru ca zapada nu si-a facut oficial aparitia in judetul nostru. Impatimitii sporturilor de iarna asteapta cu nerabdare prima ninsoare, care din pacate se lasa inca asteptata. Nici prognozele meteo nu sunt de partea acestora, deoarece vremea se schimba de la o zi la alta, temperaturile alternand de la grade foarte putine in termometre la valori ridicate.

Administratorii de partii spera ca iarna sa vina cat mai curand si sa tina cat mai mult, aceasta perioada fiind cea mai benefica pentru afacerea lor. Pana atunci insa, ei pun in functiune tunurile de zapada artificiala, care substituie oarecum lipsa omatului. Cristian Costin administratorul partiei Icoana din Cavnic ne-a declarat ca spera ca in acest sfarsit de saptamana sa se poata schia, insa totul depinde de vremea de afara. Totusi zapada artificiala va fi din belsug pentru cei care vor sa se dea cu saniuta si cei care prefera tubing-ul. Elevii care vor pleca in grupuri la sanius pot beneficia de reduceri substantiale, de luni pana vineri.

Cristian Costin a mai precizat ca pe langa faptul ca ninsorile nu au aparut in zona, si seceta le da mari batai de cap. Lipsa apei de pe paraurile din zona duce automat la ingreunarea procesului de fabricare a zapezii artificiale, tunurile neputand fi alimentate corespunzator.

Cei care iubesc sporturile de iarna si asteapta cu nerabdare sa incalte claparii sau sa urce pe placa, nu au altceva de facut decat sa spere ca vremea va deveni prielnica pentru practicarea sporturilor de iarna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.