Castelul Teleki din Pribilești și Muzeul Județean de Istorie din Baia Mare, vor intra în reabilitare

Castelul Teleki din Pribilești și Muzeul Județean de Istorie din Baia Mare, vor intra în reabilitare prin POR, în urma a două noi proiecte ale Consiliului Județean Maramureș, în valoare de peste 20 milioane de euro.

Consiliul Județean Maramureș a încheiat săptămâna trecută  cu patru proiecte de 75 milioane de euro, pentru cele patru parcuri de specializare inteligentă, toate cu un punctaj de peste 90 de puncte din 100, săptămâna aceasta s-a încheiat cu alte depuneri de proiecte, în valoare de peste 20 milioane de euro, pentru reabilitarea Castelului Géza Teleki din Pribilești și reabilitarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureș.

Prin reabilitarea Castelului Géza Teleki din Pribilești, vom renova și transforma această clădire într-un centru socio-cultural multifuncțional, reprezentativ pentru Țara Chioarului, potrivit pentru activități cultural-artistice, socio-recreative și educative.

Restaurarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, imobil monument istoric de grupă “A”, va crește numărul de vizitatori anuali și va transforma clădirea într-una reprezentativă a Municipiului Baia Mare și a Județului Maramureș.

Cele două proiecte au fost depuse spre finanțare prin Programul Operațional Regional, iar implementarea lor va contribui la conservarea patrimoniului cultural din județul nostru, precum și la stimularea și dezvoltarea turismului maramureșean”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.