Carosabil parţial umed pe sectoarele de drumuri naţionale din Maramureş

Carosabil parţial umed pe sectoarele de drumuri naţionale din Maramureş

Vremea s-a încălzit uşor faţă de intervalul precedent. Cerul a fost variabil. Vântul a suflat slab, cu intensificări în zona montană, de până la 50 km/h, la Iezer.
               Pe sectoarele de drumuri judeţene nu a fost nevoie de intervenţie cu material antiderapant. Carosabilul este curat şi uscat, iar circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale.          
     
                Umiditatea din zona râurilor, văilor şi curenţii de aer rece de pe tronsoanele de drumuri naţionale din zona montană a determinat intervenţia preventivă pentru a împiedica formarea poleiului. S-a intervenit cu utilaje şi material antiderapant pentru asigurarea traficului rutier pe mai multe sectoare ( pe E58 Baia Mare-Seini şi DN 1 C Baia Mare-Dej cu trei tone de material antiderapant; pe pe pe DN 18 şi DN 19 la Sighetu Marmaţiei au fost împrăştiate 20 tone de material antiderapant, pe DN18 la Borşa s-a acţionat cu două tone de material antiderapant,  iar pe DN 18B Baia Mare-Târgu Lăpuş s-au folosit două tone de material antiderapant).
                 Cursa aeriană de pasageri pe relaţia Baia Mare- Bucureşti a decolat, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare fără întârziere.
              METEO
              Valori ale temperaturilor aerului: -8 grade Celsius la Borşa; -4 grade Celsius la Vişeu de Sus şi Leordina şi Cavnic; -3 grade Celsius la Fereşti şi Baia Sprie;  -2 grade Celsius la Petrova, Copalnic şi Ardusat; -1 grade Celsius în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei; 0 grade Celsius la Târgu Lăpuş.
               Meteorologii au prognozat pentru astăzi o vreme rece, îndeosebi noaptea şi dimineaţa.Cerul va fi variabil. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 5 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi -9 grade Celsius. Izolat în zonele joase se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.
                Acum termometrele indică: -6 grade Celsius la Iezer, -5 grade Celsius Ocna Şugatag şi Borşa; -4 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei şi Dragomireşti; – 1 grad Celsius la Târgu Lăpuş; 0 grade Celsius în Baia Mare şi Săpânţa. Prognoza meteorologică pentru zilele următoare prevede o încălzire uşoară, inclusiv în zonele de deal şi de munte, când în a doua parte a intervalului zilei sunt posibile ploi slabe.
             HIDRO
             În ultimele 24 de ore, nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost uşor variabile, influenţate de fenomenele de iarnă instalate. Nu au fost semnalate probleme deosebiteGheaţa este prezentă pe malurile  râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Mara, Sălaj, Lăpuş, Suciu, Cavnic şi Firiza. Pe râurile Iza se menţine podul de gheaţă cu ochiuri, iar pe râul Mara este un pod de gheaţă întrerupt. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se efectuează în condiţii de siguranţă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.