Carosabil curat şi uscat pe sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene

Carosabil curat şi uscat pe sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene

Toate sectoarele de drumuri judeţene sunt curate şi uscate. Nu a fost nevoie de intervenţie cu utilaje şi material antiderapant.
           Preventiv pe DN 18, în Pasul Gutâi (între km 27 şi 38) au fost răspândite 3,5 tone de material antiderapant pentru a împiedica formarea poleiului pe carosabil. Sectoarele de drumuri naţionale (DN1C, E58, DN 18, DN 19, DN 17C, DN 18B) sunt curate şi uscate.
          Temperaturi înregistrate pe parcursul nopţii: -2 grade Celsius în Pasul Gutâi; -5 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei; -6 grade Celsius la Dragomireşti şi Vişeu de Sus; -7 grade Celsius în Baia Mare, Copalnic şi Borşa; -9 grade Celsius la Petrova, Leordina, Cavnic şi Copalnic;-10 grade Celsius la Târgu Lăpuş. 
           Serviciul Judeţean de Ambulanţă a transportat o persoană fără adăpost care suferea de hipotermie, la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare.        
           Valori ale temperaturii aerului înregistrate acum în judeţ: -12 grade Celsius la Târgu Lăpuş; -10 grade Celsius la Leordina; -9 grade Celsius la Fereşti, Petrova şi Cavnic; -8 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei;  -7 grade Celsius în Baia Mare, Ardusat şi la Săpânţa; -6 grade Celsius la Ocna Şugatag; -2 grade Celsius la Iezer şi în Pasul Gutâi.        
         Debitele şi nivelurile cursurile râurilor din judeţ au fost uşor variabile, influenţate de fenomenele de iarnă instalate. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheaţă la mal este semnalată pe cursurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Mara, Sălaj, Lăpuş, Suciu şi Cavnic. Curge năboi pe râurile Vişeu şi Mara. Poduri de gheaţă cu ochiuri sunt pe râul Iza, la Vadu Izei, respectiv pe râul Mara. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă.
         Meteorologii au prognozat pentru astăzi, în Maramureş o vreme rece, îndeosebi noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil.  Vântul va sufla în general slab.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi -9 grade Celsius, uşor mai coborâte în depresiuni. Izolat, în zonele joase se va semnala ceaţă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.