VIDEO | Carnea de porc, la verificat

Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, când creşte numărul porcilor sacrificați în gospodăriile populaţiei. Direcția Sanitar Veterinară  și pentru Siguranța Alimentelor informează  că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, examenele trichineloscopice se efectueaza până în 23 decembrie.

Locaţiile unde sunt aşteptaţi cetăţenii sunt circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Baia Mare, Târgu Lăpus, Sighetu Marmaţiei, Seini, Vişeu, Borşa, Baia Sprie și cabinetele veterinare individuale aflate la nivelul fiecărei comune de luni până vineri în intervalul orar 9 – 15 și sâmbătă  și duminică între orele 9 – 13.

Trichineloza este o boală care se contactează prin consumul de  carne infestată. Cea mai frecventă sursă de infestare pentru om  o constituie carnea de porc si de vânat. Trichineloza prezintă un risc alimentar pentru oameni, boala putând fi însă prevenită eficient prin aplicarea măsurilor de control sanitar al cărnii de porc.

În scopul prevenţiei comerţului ilicit precum şi a consumului de carne neexpertizată sanitar-veterinar, DSVSA Maramureş va organiza acţiuni de control în trafic precum şi la nivelul unităţilor de abatorizare şi procesare a cărnii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.