CAPTURĂ GRASĂ: Țigări de contrabandă de aproape jumătate de milion de lei confiscate de polițiștii de frontieră

CAPTURĂ GRASĂ: Țigări de contrabandă de aproape jumătate de milion de lei confiscate de polițiștii de frontieră

 Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat aproape 40.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pe care mai mulți bărbați au încercat să le introducă ilegal în țară.

Marți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Petea au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai mulți bărbați care încercau să treacă ilegal din Ucraina în România, prin apa râului Tur. Aceștia transportau colete voluminoase învelite în folie neagră, legate între ele cu sfoară. La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a acționat pentru reținerea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.
În urma acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean, în vârstă de 30 de ani, iar la scurt timp, polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Halmeu au reținut în apropierea frontierei de stat un alt cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani, implicat în activitatea de contrabandă.
67 de baxuri a fost captura, acestea conținând 39.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Țigările, a căror valoare se ridică la suma de 466.500 lei, au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări pentru contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.