Capodopere ale artei băimărene din colecții private la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» organizează 𝑙𝑢𝑛𝑖, 24 𝑖𝑢𝑙𝑖𝑒 2023, 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑎̂𝑛𝑑 𝑐𝑢 𝑜𝑟𝑎 17:00, vernisajul expoziției temporare „𝐶𝑎𝑝𝑜𝑑𝑜𝑝𝑒𝑟𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑎𝑟𝑡𝑒𝑖 𝑏𝑎̆𝑖𝑚𝑎̆𝑟𝑒𝑛𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑎𝑡𝑒”, organizată de 𝐺𝑎𝑙𝑒𝑟𝑖𝑎 𝐸𝑟𝑛𝑠𝑡 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑢𝑑𝑎𝑝𝑒𝑠𝑡𝑎, 𝑠𝑢𝑏 𝑒𝑔𝑖𝑑𝑎 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑀𝑜𝑠̦𝑡𝑒𝑛𝑖𝑟𝑖𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎𝑙𝑎̆.

Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, întrucât expoziția va prezenta 30 de capodopere ale Centrului Artistic de la Baia Mare, care până acum nu au fost expuse public decât în cadrul licitațiilor. Majoritatea lucrărilor etalate se află în colecții particulare din Ungaria, ceea ce face ca această expoziție să fie o oportunitate unică pentru publicul larg de a le putea admira”, a declarat Robert Strebeli, managerul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Importanța deosebită a evenimentului rezidă totodată și din valoarea artistică și materială ridicată a exponatelor. Este demn de menționat că expoziția va include lucrarea care deține recordul absolut de valoare adjudecată în toată istoria Centrului Artistic de la Baia Mare, și anume „Purtători de surcele în parc”, realizată de artistul Școlii Băimărene de Pictură, Boromisza Tibor.

Expoziția este curatoriată de doamna Eleni Korani, reprezentanta Galeriei Ernst din Budapesta și va fi deschisă de către domnul Dr. Baán László, director general al Muzeului de Arte Frumoase din Budapesta. De asemenea, la vernisaj va fi prezent Ionel Ovidiu Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș,  Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, secretar de stat la Ministerul de Externe al Ungariei, precum și  Dr. Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.