Căpitanul navei scufundate în largul Indiei şi inginerul-şef român, eliberaţi pe cauţiune

Căpitanul navei scufundate în largul Indiei şi inginerul-şef român, eliberaţi pe cauţiune
Căpitanul iordanian al navei MV Rak scufundate joi în largul portului indian Bombay şi inginerul-şef român, arestaţi sâmbătă pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii altor persoane, au fost eliberaţi pe cauţiune, relatează Times of India.
Căpitanul Arkan Abdul Khalil Yunus (36 de ani) şi Ion Ionaşcu (54 de ani) fuseseră arestaţi sâmbătă, în baza Secţiunii 336 din Codul Penal Indian, privind punerea în pericol a vieţii sau siguranţei altor persoane.
Nava MV Rak Carrier, sub pavilion panamez, transporta 60.000 de tone de cărbune din Indonezia spre India şi s-a scufundat joi, la aproximativ 40 de kilometri de coastele Indiei, la câteva ore după ce emisese un semnal de tip SOS. Membrii echipajului, format din indonezieni, iordanieni şi români, au fost salvaţi de elicoptere ale Pazei de Coastă indiene. 
Surse din cadrul Pazei de Coastă au declarat că se puteau vedea pete de petrol în locul unde s-a scufundat nava, dar acestea erau "neglijabile" şi nu puteau cauza probleme ecologice.
Iniţial, autorităţile i-au arestat pe căpitanul navei şi pe inginerul-pef de naţionalitate română, Poliţia refuzând să precizeze dacă vor urma şi alte arestări, dar afirmând că va lua măsurile corespunzătoare pe parcursul anchetei. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.