CANOTAJ: Locul 2 pentru România în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene

Locul 2 pentru România în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Canotaj 2024, după Marea Britanie, dar înaintea Italiei, Norvegiei și Germaniei, cu un total de 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

Iată lista medaliaților de duminică:

  • Aur în „proba regină” a canotajului, cea de 8+1 feminin (W8+), pentru echipajul compus din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu.
  • Aur pentru echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), compus din Andrei Cornea și Marian Enache, la Campionatele Europene de la Szeged, care au adus prima medalie de aur la masculin pentru țara noastră la CE 2024.
  • Aur în proba de dublu rame feminin (W2-) pentru echipajul compus din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel.
  • Argint pentru echipajul de dublu rame masculin (M2-), format din Florin Arteni și Florin Lehaci.
  • Bronz pentru echipajul de dublu vâsle feminin (W2x), compus din Simona Radiș și Ancuța Bodnar.

Aceste medalii se adaugă celor obținute ieri:

  • Medalie de argint pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș.
  • Medalie de aur pentru echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc.
  • Medalie de bronz pentru echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu.

România a participat la competiții cu 13 echipaje compuse din 36 de sportivi. Pe lângă cele 8 medalii, au mai fost obținute două locuri 4, în proba de schif simplu feminin (W1x), prin Andrada Moroșanu, respectiv în proba de patru rame masculin (M4-), prin Andrei Mândrilă, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Ciprian Tudosă, un loc 5, în proba de patru vâsle masculin (M4x), prin Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc, Florin Horodișteanu și Ioan Prundeanu, un loc 6 în proba de patru vâsle feminin (W4x), prin Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu și Mădălina Moroșan, și un loc 7, în proba de simplu vâsle masculin (M1X), prin Mihai Chiruță.

Sursa: Agenția Națională pentru Sport

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.