Candidaţii care susţin examenul auto de mai multe ori au şanse mai mici de a-l promova

Candidaţii care susţin examenul auto de mai multe ori au şanse mai mici de a-l promova
Dintre cele aproape 300 de persoane care au susţinut examenul auto pentru a zecea oară în Marea Britanie în ultimul an, potrivit statisticilor oficiale, doar 88 au promovat. Dintre cei 67 care au încercat pentru a 12-a oară, au avut succes doar 11, iar toate cele 8 persoane care au dat examenul pentru a 15-a oară au eşuat, relatează cotidianul britanic The Daily Telegraph.
Potrivit cifrelor Driving Standards Agency pe 2010-2011, sfatul tradiţional ‘dacă nu reuşeşti de prima dată, încearcă din nou’ nu este valabil pentru unii şoferi. Rata de promovare descreşte proporţional cu numărul de ori în care candidaţii susţin examenul auto. 
În cazul primelor trei încercări, procentul de promovare a examenului auto este de aproximativ 46-47%, după care acesta scade vertiginos. La a patra încercare, procentul este de 44%, iar la a cincea, de 41%. Puţin peste o treime din persoanele care susţin examenul pentru a şasea oară îl promovează. 
La cea de-a zecea încercare, procentul scade la 30%, la cea de-a 12-a ajunge la 16%, în timp ce toţi cei care îşi susţin examenul pentru a 15-a oară eşuează. În mod curios, procentul de promovare pentru a 14-a încercare este de 50%. 
Statisticile oficiale relevă totodată faptul că bărbaţii au mai multe şanse de a promova examenul decât femeile. Unul din doi candidaţi de sex masculin au promovat la prima încercare, comparativ cu un procent de 43% în cazul candidaţilor de sex feminin. Cu toate acestea, femeile au arătat o mai mare determinare de a persevera, indiferent de numărul de ori în care au eşuat. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.