Campanie umanitară: ”Artişti români pentru artişti ucraineni”

Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore iniţiază campania umanitară ”Artişti români pentru artişti ucraineni”, proiect de strângere de fonduri care se va desfăşura în perioada 16 mai – 15 iunie.

În urma propunerii UNITER, 46 de instituţii culturale de stat şi independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnităţii artiştilor şi pentru susţinerea culturii ucrainene.

”Ne-am bucurat şi am acceptat cu toată deschiderea ca şi colegii din Republica Moldova să fie alături de noi în acest demers de suflet” – se arată într-un comunicat al UNITER.

În perioada 16 mai – 15 iunie instituţiile de cultură din România şi Republica Moldova vor organiza spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanşarea războiului din Ucraina (Andrii Bondarenko, Elena Astasieva, Igor Biliţ, Irina Gareţ, Liudmila Timoşenko, Maxim Kurocikin, Natalia Blok, Natalia Vorojbit, Oksana Savcenko, Tetiana Kiţenko), în traducerea Ralucăi Rădulescu, sau vor programa spectacole din repertoriul propriu, donând încasările. Miza este aceeaşi: sprijin financiar pentru artiştii ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.