CAMPANIE PENTRU NATURĂ: Direcția Silvică îi invită pe maramureșeni să dea o mână de ajutor la împăduriri

CAMPANIE PENTRU NATURĂ: Direcția Silvică îi invită pe maramureșeni să dea o mână de ajutor la împăduriri

 Direcția Silvică Maramureș a început campania de împădurire, iar reprezentanții acesteia îi invită să ia parte la acțiune pe toți doritorii. Direcția Silvică pune la dispoziție materialul săditor și asigură asistență tehnică din partea specialiștilor.

Începând cu luna ianuarie, Direcția Silvică Maramureș a analizat suprafețele propuse pentru împădurire și a pregătit necesarul de puieți care vor fi sădiți. Astfel vor fi împădurite peste 750 de hectare.
„Pentru primăvara 2016 Direcția Silvică Maramureș are de regenerat o suprafață totală de aporximativ 750 de hectare. Am demarat campania de împăduriri la 1 martie, s-au finalizat  lucrările la Ocolul Silvic Somcuta Mare și Ocolul Silvic Ulmeni. Suntem în lucru pentru că scade și stratul de zăpada la ocoalele silvice Baia Sprie și Firizai”, a declarat Mihai Leșan, purtător de cuvânt la Direcţia Silvică Maramureş.
Pentru împăduririle din această primăvară vor fi folosiți peste 600.000 de puieți din solariile de anul trecut. După perioada împăduririlor vor fi pregătite solariile în care vor fi sădiți molizi și larice.
Pentru solarii în primăvara acestui an vom face 600 metri pătrați de solarii cu molizi și 300 metri pătați cu larice, iar în ccea ce priveste pepinierele silvice vom replica 64 de ari folosind cei 640.000 de puieți de anul trecut. Suntem în plină campanie de împădurire și lucrăm cu tot efectivul silvic pentru această activitate”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice.
Campania de împădurire a fost făcută pentru o perioadă mai lungă,  iar pentru anul 2016 Direcţia Silvică Maramureş a pregătit mai multe solarii. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.