VIDEO | Campanie gratuită de sterilizare a câinilor la Sighet

În Sighetu Marmației va avea loc o campanie de sterilizare a câinilor gratuită. Acțiunea este derulată de Asociația ”Suntem vocea lor”, cu ajutorul unor donații primite din Germania.

Reprezentanții asociației spun că au identificat deja o zonă din Sighetu Marmației în care este nevoie de sterilizarea cățelelor.

”Am primit o finanțare de 800 euro, donații pentru a organiza o campanie de sterilizare gratuită. Trei doamne din Germania au venit la noi și au vizitat adăpostul din Sighetu Marmației și au strâns bani ca să ne ajute să sterilizăm câinii în Sighet pentru că au văzut că există o problemă. Cu acești bani ne-am hotărât să facem o campanie de sterilizare pe strada Titu Maiorescu pentru că am vizitat acea stradă și într-adevăr sunt probleme, sunt foarte multe cățele gestante și vrem să venim în ajutorul locatarilor din acea zonă și să sterilizăm cățelele”, a precizat Viorica Ionica Opriș, președintele Asociației Suntem vocea lor.

Campania de sterilizare gratuită a câinilor va fi demarată săptămâna această, însă doar după ce proprietarii animalelor vor fi informați despre ce presupune această acțiune.

”Dorim să facem sterilizarea începând din această săptămână, am cerut ajutorul Poliției Locale și al primăriei. Mergem și informăm populația, le spune și legea că sunt obligați să sterilizeze cățelele, vom lua cățelele cu ambulanța, le vom steriliza la cabinet și după ce știm sigur că sunt în afara oricărui pericol le vom restitui proprietarilor. Această sterilizare ajută foarte mult, nu dor cățeaua sau stăpânul, ci și comunitatea în sensul că nu va mai intra în perioada de călduri, știm cu toții că în perioada de călduri pe lângă femelă mai sunt 9-10 masculi, proprietarul poate sta liniștit că nu se vor mai aduna la poarta lui masculi pentru a veni la femelă”, a adăugat Viorica Ionica Opriș.

Cu ajutorul donațiilor primite, președintele Asociației ”Suntem vocea lor” a spus că se pot face 20 de sterilizări cu microcip sau 25 de sterilizări fără microcip.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.