Campania de conștientizare în rândul populației fertile din Maramureș, proiect în cadrul DGASPC Maramureș

Campania de conștientizare în rândul populației fertile din Maramureș, privind cauzele și riscurile ce provoacă nașterea unor copii cu dizabilități și măsurile care trebuie luate pentru a ține situația sub control, a debutat prin organizarea primului Seminar în cadrul Proiectului ALTHERA – Terapii alternative în Maramureș și Ivano-Frankivsk – 1HARD/4.1/37 (beneficiar – Consiliul Județean Maramureș).

 Doamna doctor Maria Brânzei, alături de personalul sanitar care își desfășoară activitatea în cabinetele de medicină de familie localizate pe strada Banatului nr. 1 din Baia Mare și de membrii echipei de implementare a proiectului din cadrul DGASPC Maramureș, au trasat liniile directoare ale strategiei de derulare a campaniei.

 Pacienții înscriși pe listele acestor medici de familie vor avea acces la informații cu privire la riscurile ce provoacă nașterea unor copii cu dizabilități și măsurile necesare pentru a ține situația sub control. Deși abordează subiecte sensibile, scopul campaniei este unul de educare și informare, urmărind să crească gradul de conștientizare și înțelegere a publicului și venind, în definitiv, în sprijinul măsurilor de încurajare a natalității.

 Prin intermediul campaniei, viitorii părinți vor avea la dispoziție informații corecte, clare și accesibile, care vor fi diseminate prin intermediul unor flyere.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.