Călin Bota, PNL: Valorile care ne definesc în Europa, valori care vor ajuta și Ucraina

În Vama Sighet, la punctul de trecere a frontierei în Ucraina, Călin Bota, deputat PNL Maramureș l-a întâlnit pe parlamentarul suedez de origine iraniană Alireza Akhondi, sosit la noi în țară la volanul unui camion cu produse destinate refugiaților ucraineni.

”După un drum lung și obositor, parlamentarul suedez a mai găsit puterea să zâmbească și să ne încurajeze”, – a declarat Călin Bota.

Membru al Center Party din Suedia, un partid liberal cu o istorie de peste 100 de ani, Alireza Akhondi dovedește prin gestul său că solidaritatea și umanitatea sunt valorile care ne definesc în Europa, valori care vor ajuta și Ucraina să depășească tragedia acestui război nedrept.

Călin Bota, împreună cu deputatul Florin Alexandru Alexe, a fost sâmbătă în Comunitatea Teritorială Unită Solotvino, în raionul Tiaciv din regiunea Transcarpatia, care cuprinde toate satele românești din dreapta Tisei.

S-au întâlnit cu președintele Consiliului Comunității Teritoriale Unite Solotvino, Vasile Iovdii, au avut discuții la sediul Consulatului României la Solotvino și au făcut o scurtă vizită la cel mai mare centru de colectare a ajutoarelor umanitare din orașul Tiaciv.

În cadrul întâlnirii cu președintele Consiliului Comunității Teritoriale Unite Solotvino au discutat despre produsele care ar trebui incluse cu prioritate în ajutoarele umanitare destinate Ucrainei și modalitatea cea mai bună pentru asigurarea transportului acestora din România.

”Cetățenii din Ucraina au nevoie de sprijinul nostru și ne vom asigura că produsele și medicamentele de care au mare nevoie vor ajunge la ei cu prioritate. În Transcarpatia trăiește o importantă comunitate românească, iar Consulatul României de la Solotvino este permanent în contact cu toți cetățenii români din zonă și este pregătit să îi ajute cu tot ceea ce au nevoie.

E greu de spus în cuvinte ce se întâmplă în Ucraina, unde cetățenii s-au trezit peste noapte în mijlocul unui război sângeros și devastator. Oamenii sunt nevoiți să își părăsească casele, locurile unde trăiesc de o viață și pleacă din țară pentr a-și salva viața. În imediata noastră apropiere se petrece o tragedie umanitară, iar noi nu putem rămâne indiferenți. Trebuie să ne adunăm forțele și să îi ajutăm pe ucraineni să treacă mai ușor peste această perioadă extrem de grea din viața lor”, – a spus Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.