Călin Bota: proiectul de lege care crește atractivitatea pieței de capital prin simplificarea birocrației
S-a adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege care crește atractivitatea pieței de capital prin simplificarea birocrației și regimului fiscal pentru investitorii individuali la bursă.
Acest proiect de lege, printre semnatarii căruia se află și Călin Bota, deputat PNL Maramureș vizează reducerea impozitului pe câștig din tranzacții de la 10% la 1%, pentru titluri deținute mai mult de un an, respectiv 3% pentru titluri deținute mai puțin de un an, precum și implementarea unui sistem de reținere la sursă și eliminarea obligativității de declarare/compensare a pierderilor, așa cum este în prezent.
Legea merge acum la promulgare, iar românii vor putea investi mai ușor pe bursă și vor câștiga mai mult decât dacă și-ar ține în continuare banii acasă sau în conturi bancare cu o dobândă care, cel mai probabil, nu mai acoperă rata inflației. De asemenea, companiile românești vor avea acces la finanțări mai ieftine, ceea ce va aduce noi locuri de muncă, mai bine plătite” – a declarat Călin Bota.
foto:zf.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.