CĂLIN BOTA, PNL: Traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare

Traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare, vor ajunge direct la închisoare, după ce s-a votat marți, 5 martie în Camera Deputaților, „Legea 2 Mai”.

Noua lege va elimina astfel suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, pentru aceste fapte pedeapsa admisă fiind doar închisoarea.

De asemenea, legea votată astăzi prevede şi creşterea limitelor de pedeapsă, de la 2-7 ani la 3-10 ani. Conform proiectului de lege, „fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

Prin înăsprirea pedepselor pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, ne dorim să protejăm tinerii de traficul de droguri, trafic care distruge destine și curmă vieți”, a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.