Călin Bota, PNL: Se oferă pacienților dreptul la medicină personalizată

Călin Bota, deputat PNL Maramureș a votat ieri, în Camera Deputaților, un proiect de lege, pe care l-a semnat alături de mai mulți colegi liberali, prin care se oferă pacienţilor dreptul la medicină personalizată.

Potrivit legii care va merge la promulgare, medicul specialist are obligaţia de a pune la dispoziţia pacientului informaţii pertinente şi uşor de înţeles referitoare la opţiunile privind intervenţiile medicale propuse, inclusiv beneficiile preconizate şi riscurile acestora.

Consimţământul pacientului este obligatoriu pentru fiecare intervenţie medicală specifică medicinei personalizate.

Colectarea, partajarea, gestionarea şi standardizarea datelor necesare pentru dezvoltarea şi aplicarea medicinei personalizate se realizează în conformitate cu legislaţia privind protecţia datelor. Legea încurajează de asemenea aplicarea unor tratamente personalizate inclusiv prin introducerea mai rapidă a unor medicamente în schemele de tratament.

Obiectivul unui sistem de sănătate modern este oferirea tratamentelor potrivite, personalizate pentru fiecare pacient, în funcție de nevoi, iar proiectul pe care l-am adoptat astăzi răspunde acestei necesități”, a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.