Călin Bota, PNL: Principalul responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 miliarde de lei, înregistrat după primele patru luni ale anului, este cu siguranță ministrul Finanțelor,

Principalul responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 miliarde de lei, înregistrat după primele patru luni ale anului, este cu siguranță ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, mare specialist în karaoke, nu în finanțe publice, cel care supraestimat veniturile și a subestimat cheltuielile pentru bugetul pe 2023, fără consultarea specialiștilor din ANAF, că așa se poartă la PSD. Pentru lipsa sa de responsabilitate, pentru promisiunile pe care nu le poate onora, Adrian Câciu trebuie să plece din fruntea Finanțelor.

Vorbind cu cifrele în față trebuie spus că în primele cinci luni din 2023, ANAF a încasat 148 de miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în aceeași perioadă din 2022. Sunt sume realizate cu un efort enorm din partea ANAF și a președintelui acestei instituții, Lucian Heiuș, un profesionist care a obținut, chiar și în condițiile date, rezultate foarte bune în combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, chiar și în condițiile supraestimării veniturilor de către Adrian Câciu, suma colectată de ANAF a ajuns să fie cu 8,9 miliarde de lei mai mică față de estimările Ministerului Finanțelor. Iar din această sumă, 8,5 miliarde de lei este suma necolectată de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili condusă de Ionuț Mișa, un alt specialist marca PSD.

Prin urmare, răspunderea pentru cei mai mulți bani necolectați revine tot unui om pus de PSD, care nu își asumă nicio responsabilitate pentru eșecurile profesionale.

Asumarea responsabilității nu există în fișa de post a miniștrilor PSD, care sunt disperați să își ascundă propriile eșecuri acuzându-i pe cei care muncesc și își fac treaba cu profesionalism, așa cum a fost cazul șefului ANAF, Lucian Heiuș.

Am constatat că în corul celor ieșiți la atac se află și deputatul PSD de Mararmures, Gabriel Zetea, care s-a grăbit să vorbească despre nevoia unei conduceri competente la ANAF. Când vine vorba de competență, Gabriel Zetea ar face bine să se abțină să vorbească , deoarece de ,,competent,, ce a fost în fruntea CJ Maramureș a reușit să reabiliteze doar 15 km de drum județean în 4 ani.

Dar așa e la PSD, despre competență vorbesc incompetenții și despre responsabilitate nimeni”, – a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.