Călin Bota, PNL: ,,Păcurăritul maramureșean -istorie și tradiții”, organizat la Giulești

La invitația primarului Laurențiu Batin Călin Bota, deputat PNL Maramureș a participat la simpozionul ,,Păcuraritul maramureșean -istorie si tradiții”, organizat la Giulești de Centrul de cercetări istorico-teologice, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș .

”Creșterea oilor a reprezentat dintotdeauna una din activitățile principale ale oamenilor locului și astăzi, chiar dacă importanța păstoritului s-a mai diminuat, această activitate nu a dispărut cu totul. Dacă mergem prin munții Maramureșului, putem găsi încă păcurari cu turmele lor de oi, care străbat spațiul si timpul precum o făceau strămoșii lor, de sute de ani.

O vizită la o stână este o experiență deosebită, o întoarcere în timp, la tradiții și obiceiuri și vă îndemn să veniți în Maramureș și să trăiți această experiență.
Felicitări primarului comunei Giulești, Laurențiu Batin, pentru organizarea acestui eveniment și pentru că reușește sa fie un bun gospodar, dar si un păstrător de tradiții și valori culturale”, a declarat Călin Bota.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.