Călin Bota, PNL:  Noile legi ale educației, un pas important pentru modernizarea învățământul românesc

Călin Bota, deputat PNL Maramureș a votat  în Camera Deputaților, noile legi ale educației, un pas important pentru modernizarea învățământul românesc. Investițiile, prioritizarea zonelor defavorizate la alocările bugetare şi măsurile care vizează succesul pe întreg parcursul educaţional sunt doar câteva dintre elementele de bază ale legilor adoptate.

Legile Educației aduc mai multe noutăți pentru învățământul preuniversitar și universitar:

– un plan național de combatere a violenței în școli care să cuprindă monitorizarea cu camere video în sălile de clasă cu acordul părinţilor, sancţiuni graduale atât pentru cadre didactice, cât şi pentru elevii care comit abateri disciplinare, noi măsuri de securitate în caz de incendiu, risc seismic, sau accidente.
– extinderea programului de rechizite şcolare pentru elevii care provin din medii dezavantajate.
– posibilitatea susținerii un examen suplimentar, pe lângă Evaluarea Națională, pentru ocuparea a 50% dintre locuri, dacă unitatea de învățământ optează pentru acest lucru.
– religia va deveni disciplină opțională pentru examenul de bacalaureat.
– amenzi pentru persoanele care cumpără sau vând lucrări științifice, referate, lucrări pentru examenele de evaluare pe parcurs, precum și de finalizare a studiilor universitare de licență, masterat și/sau de doctorat.

Odată cu adoptarea acestor legi, realizăm cea mai amplă reformă în educație din ultimii ani, precedată de o amplă consultare la nivelul societății, prin implicarea societății civile, a asociațiilor părinților și profesorilor, a specialiștilor din Educație, pentru că ne dorim schimbări benefice pentru educație, pe termen lung”, a declarat Călin Bota.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.