CĂLIN BOTA, PNL: Mâncarea tradițională este parte din brandul Maramureșului

Duminică, 24 martie la Muzeul satului din Baia Mare a început seria de evenimente “Gustări în Maramureș” din Țara Chioarului, care a cuprins două părți: degustarea preparatelor făcute de socăcițe și workshop-ul dedicat persoanelor care doresc să își deschidă un Punct Gastronomic Local. Pe durata evenimentului, producătorii locali și-au promovat produsele realizate în gospodăriile lor.

Mâncarea tradițională este parte din brandul Maramureșului, iar de aceea, noi, ca reprezentanți ai cetățenilor, trebuie să sprijinim orice inițiativă care să evidențieze cât de important este turismul, dar mai ales păstrarea intactă a culturii și identității maramureșene.

O asemenea inițiativă, pe care am propus-o în Camera Deputaților, este legea care vizează Punctele Gastronomice Locale, locuri unde mâncarea se prepară ca la mama acasă, motiv pentru care turiștii și localnicii o îndrăgesc.

Felicit Organizația de management al Destinației Maramureș și Consiliul Județean Maramureș pentru această inițiativă de informare și de promovare a gastronomiei locale!” – a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.