Călin Bota, PNL: 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții

Guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă începe să pună în aplicare măsurile din pachetul ”Sprijin pentru România” anunțate la începutul săptămânii.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat alocarea a 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții, o măsură care vine în ajutorul autorităților publice pentru a finaliza proiectele de investiții asumate.
Prin această alocare, Guvernul ajută domeniul construcțiilor să facă față creșterii prețurilor, astfel încât să se mențină capacitatea de implementare a proiectelor de investiții, inclusiv cele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Din pachetul de măsuri ,,Sprijin pentru România,, , circa 60% din cele 17,3 miliarde de lei alocate măsurilor de sprijin vor merge către investiții, singurul motor real al creșterii economice.Pentru susţinerea investiţiilor publice sunt alocate 5,2 miliarde de lei în acest an, astfel încât să fie continuate şi finalizate contractele în derulare.

Prin astfel de măsuri, investim în economie, păstrăm locurile de muncă şi reușim să dezvoltăm România,” – a declarat Călin Bota, deputat PNL Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.