Călin Bota: Anul acesta pelerinajul organizat la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației a cuprins și un moment special

La 14 mai este celebrată Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, în amintirea evenimentelor petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când au fost arestaţi numeroşi tineri, intelectuali, români care s-au opus regimului comunist.

La Sighetu Marmației a fost organizată pelerinajul, devenită o tradiție, la Cimitirul Săracilor de Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, prin directa implicare a Protopopiatului Sighet.

La eveniment a luat parte și deputatul PNL Maramureș, Călin Bota.
M-am bucurat să mă aflu astăzi printre credincioșii care au luat parte la tradiționalul pelerinaj organizat de Eparhia Greco-Catolică de Maramureș, de aproape 20 de ani, la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației, locul unde își dorm somnul de veci Episcopii, preoții, credincioșii și toți cei care au luptat împotriva regimului comunist.
Anul acesta, pelerinajul a cuprins și un moment special, sfințirea pietrei de temelie pentru construcția sanctuarului “Martorilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX”, prin care se dorește perpetuarea memoriei celor care s-au jertfit în numele credinței, adevărului și libertății.
Alături de credincioșii maramureșeni, m-am rugat pentru sufletele celor care s-au sacrificat pentru credința și libertatea noastră.
Să le onorăm în veci memoria!” – a declarat Călin Bota.
De Ziua națională de cinstire a eroilor din temnițele comunista, vineri, 13 mai, la Memorialul Sighet a fost adus un omagiu victimelor comunismului, adorația euharistică fiind urmată de un tur al muzeului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.