VIDEO | Bustul lui Eminescu e în lucru. Când va fi finalizat

Autoritățile locale din Sighetu Marmației și-au propus să amplaseze în oraș un bust al poetului național Mihai Eminescu. Lucrarea care este realizată de sculptorul Mihai Borodi este în lucru și urmează să fie finalizată în prima parte a acestui an.

Unii sigheteni se așteptau ca bustul lui Mihai Eminescu să fie gata până în 15 ianuarie, când s-au împlinit 169 de ani de la nașterea acestuia, însă din cauza unor probleme lucrarea nu a putut fi finalizată.

”Nu am reușit să îl punem pe Eminescu la locul care i se cuvine acum de 15 ianuarie, zi a Culturii Naționale, pentru că din păcate mai rămân câteva mici lucrări pe care eu le-am estimat la 3 săptămâni maxim de lucru, respectiv mai trebuie făcute urechile, papionul și lustruit bustul pentru că altfel afară se distruge iar creatorul acestuia datorită unor probleme pe care le-a avut în Franța, a amânat acest lucru. Am încercat să dăm altcuiva să termine monumentul dar din păcate Mihai Borodi s-a opus și e normal să se opună pentru că e locul lui dar cu scuzele de rigoare celor care au așteptat acest moment, el a fost amânat până undeva pe la mijlocul anului când sperăm să îl terminăm”, a explicat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

În ceea ce privește costurile pentru realizarea bustului lui Mihai Eminescu, edilul local a precizat că deocamdată a fost plătit doar un avans, restul banilor urmând să fie achitați când va fi finalizată lucrarea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.