VIDEO | Bunurile lăsate la vedere în mașină – un adevărat magnet pentru hoţi

Poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi ieri cu privire la comiterea unui furt dintr-o mașină. Primele verificări au relevat că hoţii au fost tentaţi de o borsetă lăsată la vedere într-un autoturism parcat pe bulevardul Unirii din Baia Mare.

Hoții au furat borseta după ce au spart geamul portierei. Oamenii legii fac acum cercetări pentru a da de urma autorilor spargerii și spre a recupera prejudiciul. Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii reamintesc că hoţii sunt tentaţi în special de genţi şi poşete lăsate în autoturisme. Ei vin și cu câteva sfaturi pentru a evita să deveniți victime ale furturilor:

  • Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, nici chiar pentru câteva minute, bani, GPS-uri, detectoare radar, staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, genţi, borsete, poşete sau telefoanele mobile;
  • Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;
  • Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată  sau orice alte înscrisuri de valoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.