BUDEŞTI: Dupa 5 ani de la finalizarea a 4 km de drum comunal, comisia de evaluare SAPARD s-a declarat multumita, astazi de calitatea lucrarilor

BUDEŞTI: Dupa 5 ani de la finalizarea a 4 km de drum comunal, comisia de evaluare SAPARD s-a declarat multumita, astazi de calitatea lucrarilor

    Prin programul SAPARD, Uniunea Europeana a finantat modernizarea a trei drumuri comunale din Maramuresul Istoric. Desi au existat bani suficienti pentru aceste scopuri, putini primari s-au legat la cap cu asemenea proiecte. Unul dintre cei care a riscat si a castigat a fost Liviu Tamas, primarul localitatii Budesti. Dupa 5 ani de la finalizarea a 4 km de drum comunal, comisia de evaluare SAPARD s-a declarat multumita, astazi de calitatea lucrarilor.
In urma cu cativa ani, Uniunea Europeana a pus la dispozitia Romaniei Programul de finatare SAPARD, destinat dezvoltarii mediului rural, respectiv pentru modernizarea drumurilor, pentru turism, infiintarea de ferme si exploatatii agricole, imbunatatiri funciare, sau impaduriri. De banii oferiti pentru proiectele  de infrastructura, in Maramuresul Istoric au beneficiat in urma proiectelor castigate localitati precum Repedea, pentru refacerea unui drum, Rozavlea, pentru aductiunea apei potabile si Budestiul, pentru asfaltarea unui drum comunal, de 4 km.
    Investitia din comuna Budesti s-a ridicat la aproape 39 de miliarde de lei, ir proiectul s-a incheiat in urma cu 5 ani. Asa cum prevede procedura, proiectele realizate cu fonduri SAPARD sunt verificate periodic. Astazi, o comisie formata din ingineri specializati  a facut o evaluare a celor 4 km de drum comunal, iar rezultatul a fost multumitor.
 Liviu Tamas, primarul localitatii Budesti, ne-a declarat ca are deja in vedere, pentru perioada imediat urmatoare, asfaltarea unei alte portiuni a drumului dintre Valea Cosaului si Drumul Judetean 186 B. Acest proiect va fi realizat cu bani proveniti de la Guvernul Romaniei.   
    Dupa cei 4 km de asfalt, primaria Budesti a mai adus in stare de folosinta alti 11 km de drum forestier, pe Raul Mare, pe Jireapan si Totos, pentru a facilita accesul la manastirea, padurea si pasunile comunale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.