VIDEO | Brian Cristian îi provoacă pe deputații maramureșeni să doneze sânge

Deputatul maramureșean Brian Cristian a donat sânge împreună cu colegii lui din Alianța USR PLUS Maramureș. Prin această acțiune de la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș acesta își dorește să încurajeze donarea de sânge deoarece în ultimul an a scăzut considerabil numărul donatorilor.

În urmă cu câteva zile Brian Cristian i-a îndemnat, de la tribuna Parlamentului, pe colegii lui deputați să ofere un exemplu celor din jurul lor și doneze sânge cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge din 14 iunie.

”În ultima perioadă ,din cauza pandemiei, numărul donatorilor de sânge a scăzut, oamenilor le este frică de virus. Chiar dacă în Maramureș am avut în ultimii ani un trend ascendent, lucrul acesta s-a schimbat în 2020, mai ales în 2021. Am fost la centrul de donare cu colegii din Alianța USR-PLUS, o parte din ei au donat, o parte urmează să doneze iar în ultimele zile chiar am făcut un apel de la tribuna Parlamentului prin care i-am invitat pe toți colegii parlamentari să doneze sânge mai ales că se apropie data de 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge”, a precizat Brian Cristian, deputat USR PLUS de Maramureș.

Din fața Centrului de Transfuzie Sanguină, Brian Cristian i-a provocat să doneze sânge pe deputații din Maramureș.

”Dacă ar fi să facem o comparație, sângele este singurul ”medicament” care nu poate fi obținut prin altă metodă decât prin bunăvoință și printr-o metodă voluntară din partea semenilor noștri. Noi ca și politicieni, pe lângă politicile publice pe care suntem responsabili să le implementăm ca să creștem numărul de donatori din țară, poate și lucruri ce țin de aspecte organizatorice în centrele de transfuzie consider că avem și datoria să fim un exemplu pentru comunitățile pe care le reprezentăm. Dacă zilele trecute am făcut acel apel către colegii parlamentari, de la tribună, să doneze sânge astăzi lansez o provocare pentru toți parlamentarii de Maramureș, pentru deputați în primul rând, și îi menționez pe Florin-Alexandru Alexe, Călin Bota, Gabriel Valer Zetea, Gheorghe Simon, Apjok Norbert și Darius Pop, să vină și ei să doneze sânge, să vină fiecare cu o echipă de voluntari sau colegi să doneze iar ulterior după ce au făcut acest lucru, să dea provocarea mai departe iar acest lucru să meargă în cascadă. Stimați colegi, indiferent de partide vă aștept la donat sânge, cu o singură donare de sânge putem salva până la 3 vieți”, a adăugat deputatul Brian Cristian.

Brian Cristian atrage atenția asupra faptului că sub 2% din populația României donează sânge în fiecare an.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.