VIDEO | Brian Cristian, deputat USR PLUS de Maramureș, numit vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, marți, 11 mai, componența noilor grupuri parlamentare de prietenie cu statele lumii.

Brian Cristian, deputatul USR PLUS de Maramureș, va activa în cadrul grupurilor parlamentare de prietenie cu Republica Cuba, Republica Arabă Siriană, Islanda și Ucraina.

În cadrul grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba, deputatul Brian Cristian deține funcția de vicepreședinte. Activitatea de colaborare parlamentară din celelalte grupuri o va face din postura de membru.

În ceea ce privește relațiile cu Republica Cuba, Brian Cristian declară: “În prezent, cubanezii nu trec prin cea mai bună perioadă. La Havana s-a încheiat o dinastie care a durat mai bine de 50 de ani, însă aceste schimbări se petrec pe fondul unor dificultăți și perturbări economice importante.

 Pe parcursul întâlnirilor pe care le vom avea cu omologii din Cuba, vom încerca să dezvoltăm relațiile politice, economice și culturale și să intensificăm colaborarea parlamentară.”

 În agenda de comunicare a deputatului Brian Cristian cu Republica Arabă Siriană se află și subiectul Centrului de refugiați din Șomcuta Mare.

“După cum știm, Siria este măcinată în continuare de conflicte militare. Ca atare, majoritatea cetățenilor sirieni și-au părăsit țara. O mică parte dintre aceștia se află la Centrul de refugiați din Șomcuta Mare. Voi efectua o vizită de lucru în perioada următoare pentru a mă asigura că sunt la curent cu activitatea centrului.” declară Brian Cristian.

În încheierea comunicatului, deputatul Brian punctează asupra cooperării cu Islanda, țara care ne oferă exemple de bune practici economice, și cu Ucraina, țara vecină care are nevoie de sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.