BORSA: Caz de adoptie controversat

BORSA: Caz de adoptie controversat

    La inceputul lunii iulie un copil in varsta de doar doua luni a fost scos din Spitalul de Recuperare Borsa de o alta femeie, si nu de cea care i-a dat viata. Silvia Balan le-a aratat medicilor o imputernicire intocmita in fata unui notar din localitate, prin care mama naturala, Ileana Grec, in varsta de 43 de ani, isi dadea acordul ca fetita ei sa fie crescuta de aceasta. Directia Generala pentru Protectia Copilului s-a autosesizat in acest caz si a cerut ca fetita sa fie de indata luata din familie. Datele problemei se schimba insa acum cand se pare ca a aparut tatal natural al fetitei, acelasi care de fapt dorea sa o adopte.
    DGASPC Maramures a cerut ca micuta Claudia sa fie luata de urgenta de la familia Balan. Insa, decizia ca statul sa o creasca pe fetita intarzie sa apara. In schimb, au survenit modificari in certificatul de nastere al copilului: la rubrica tata este trecut acum sotul doamnei Silvia Balan.
     Daca la inceputul lunii s-a iscat un scandal in privinta Claudiei, iata ca acum fata are un tata. Este vorba de sotul femeii care dorea sa adopte copila. Avocatul familiei Balan, Ludovica Parvu a declarat ca barbatul a recunoscut ca a avut o relatie extraconjugala, dar si ca a avut grija de Ileana Grec pe intreaga perioada a sarcinii. Dupa ce nou-nascutul a venit pe lume, l-a vizitat si s-a interesat de soarta acestuia. Ca dovada a faptului ca isi recunoaste copilul, pe certificatul de nastere a micutei Claudia este trecut domnul Balan.
    Reactiile nu au intarziat insa sa apara din parte Directiei pentru Protectia Copilului Maramures care s-au aratat revoltati de ceea ce se intampla si au declarat ca vor lua masuri. Prima fiind realizarea unui test de paternitate.
 “Cum se explica faptul ca la inceput fetita a fost declarata abandonata, iar a doua zi familia Balan a luat copilul acasa? Iar acum sustin ca tatal fetitei ar fi chiar domnul Balan. Nu se poate asa ceva. Vom cere test de paternitate. Daca nu se va supune, cu siguranta, instanta nu va da un verdict favorabil in acest caz pentru familia care si-a manifestat dorinta de a incepe demersurile pentru a o adopa pe copila. Am solicitat ordin prezindential, dar, pentru ca nu a fost citata mama corect, s-a amana pentru 17 august”, ne-a declarat astazi Lavinia Orzac, Director Adjunct al DGASPC Maramures.
    In urma mediatizarii acestui caz controversat de la Borsa, in momentul de fata, 20 de familii doresc sa o adopte pe Claudia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.