Bon Jovi a cântat hiturile, iar fanii i-au cântat "La mulţi ani! " lui Sambora, la Bucureşti

Bon Jovi a cântat hiturile, iar fanii i-au cântat "La mulţi ani! " lui Sambora, la Bucureşti
Concertul de la Bucureşti al trupei Bon Jovi a adus, duminică, piesele cu istorie în vieţile celor peste 50.000 de spectatori, într-un timp record de trei ore, în care muzicienii nu se mai lăsau duşi de pe scena din Piaţa Constituţiei, în timp ce fanii i-au cântat "La mulţi ani!" lui Richie Sambora.
Formaţia a venit pe scenă cu o punctualitate germanică. Puţin peste ora 20.00, Jon Bon Jovi începuse să cânte piesa "Raise your Hands", îmbrăcat într-un tricou bleu, fără mâneci, care îi arăta tatuajele. Era doar începutul unui show de trei ore, extrem de cald, care s-a încheiat cu replici către public precum "Vă mulţumim pentru răbdare", "Ne vom întoarce" şi a inclus urări de "La mulţi ani" pentru Richie Sambora, chitaristul trupei, care a împlinit "de două ori 21 de ani".
"Sper că e destul de cald pentru voi. Voi ridica eu mai mult temperatura", le-a spus Jon Bon Jovi fanilor loviţi de canicula serii. Iar şirul hiturilor a mers şi mai tare în istorie. Chiar liderul trupei a dat timpul înapoi şi s-a oprit în 1982, pentru a cânta "Runaway".
"Restul e istorie", a încheiat cântăreţul piesa, pentru a se lansa în melodia "We Got It Going On", pe care a dansat, a mers dintr-un capăt în altul al scenei şi, bineînţeles, i-a pus pe spectatori să cânte."Fraţii şi surorile mele, am călătorit mult ca să ajungem aici", mai menţiona din când în când Jon Bon Jovi. "Cred că am nevoie de o asistentă", a spus acesta înainte de a dezlănţui publicul pe "Bad Medicine".A venit apoi momentul în care "birthday boy Richie Sambora" a fost în centrul atenţiei. "Câţi ani ai împlinit? 21? 2×21", a glumit Jon Bon Jovi. "Uite, poţi să alegi pe cine vrei", i-a spus complice lui Sambora, în timp ce oamenii din Piaţa Constituţiei îi cântau chitaristului "La mulţi ani". Deşi nu era prima dată când era sărbătorit pe scenă, Sambora s-a înclinat şi a zâmbit discret. De altfel, chitaristul trupei a dat emoţii fanilor, când a lipsit o parte din turneul Bon Jovi, deoarece a fost internat într-o clinică de dezintoxicare. La Bucureşti, el a fost primit cu pancarte cu textul "La mulţi ani" şi cu aplauze frenetice la solo-urile sale.
După melodia "Bed of Roses", cântată pe o pasarelă în mijlocul publicului, de Jon Bon Jovi, care, la un moment dat, şi-a pus un steag al României oferit de fani în jurul gâtului, lui Sambora i s-a mai cântat "La mulţi ani". După un număr bun de hituri, Jon Bon Jovi şi-a prezentat colegii şi, împreună, au venit să salute publicul. Pe ecranele imense de lângă scenă se putea vedea că Jon Bon Jovi şi Richie Sambora zâmbeau reţinut. Dialogul lor s-a încheiat cu o ridicare de umeri în stil "eh, dacă insişti". Şi concertul a continuat preţ de alte piese.Căldura publicului l-a făcut pe Jon Bon Jovi să promită că se va întoarce la Bucureşti. "Bine, bine, ne revedem în curând. Uite, de exemplu, mâine nu fac nimic", a spus el râzând.În deschiderea concertului formaţiei au cântat două trupe româneşti, QuantiQ şi Stillborn, alese în urma unui concurs de organizatori.
Următorul concert al Bon Jovi va avea loc miercuri, la Dusseldorf, în Germania.Trupa Bon Jovi a concertat pe o scenă de 54 de metri lăţime şi 25 de metri adâncime, puterea instalaţiei de sunet depăşind 15.000 de waţi. Pe scenă a existat un ecran cu o lăţime de aproximativ 40 de metri, înscris în arcul acesteia.Peste 500 de persoane au lucrat la producţia acestui eveniment, considerat "show-ul muzical al anului" în România.În actualul turneu mondial al formaţiei sunt utilizate patru scene identice, care sunt transportate în cascadă pentru a asigura ritmicitatea concertelor la intervale de câteva zile, întrucât producţia unui singur show durează aproape o săptămâna (lucrările în Piaţa Constituţiei au început imediat după încheierea Rock The City, desfăşurat în perioada 1 – 3 iulie). De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) şi "Keep the Faith" (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul "The Circle", lansat în 2009.Trupa este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Richie Sambora (chitară, backing vocals), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals).Concertul de la Bucureşti al trupei Bon Jovi a fost produs de East European Entertainment şi D&D Entertainment, în colaborare cu Marcel Avram.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.