Bogdan Gavra: Ne confruntăm cu o nouă criză a gunoaielor în Baia Mare

Peste doar 6 zile este posibil să ne confruntăm cu o nouă criză a gunoaielor în Baia Mare, operatorul de salubritate Drusal SA anunțând public că ” începând din 1 iunie 2022 va suspenda sau limita activitatea serviciului de salubrizare pe raza municipiului reședință de județ” motivul menționat fiind refuzul Primăriei de a achita debitul restant la data de 10 mai, aferent serviciilor de salubrizare prestate, fapt menționat și în notificarea de plată transmisă prin executor judecătoresc.

Direcția Relații Publice ar fi primit ordin să nu primească și să nu înregistreze nici un fel de corespondență trimisă de firma Drusal, fapt ce contravine prevederilor Codului Administrativ și princinpiilor potrivit cărora autorităţile şi instituţiile publice, prin esenţa lor, gestionează interesul general al societăţii asigurându-se ca interesul indivizilor, în suma lor sau în particular, este susţinut sau măcar apărat.

Bogdan Gavra, consilier local menționează și atrage atenția aspupra următoarelor aspecte:
Autoritățile și instituțiile administrației publice au obligația, stabilită prin lege (Codul Administrativ actualizat 2022), de a inregistra toate documentele primite sau emise, ori adoptate. Inregistrarea documentelor este obligatorie fiind vorba despre un serviciu public.
Voi solicita în scris Direcției Relații Publice explicații privind refuzul primirii, înregistrării și gestionării corespondenței emise de firma Drusal SA, sarcină de serviciu care este obligatorie conform reglementărilor în vigoare.
Conform notificării depuse de executorul Morari, Primăria Baia Mare datorează operatorului de salubrizare 13 milioane de lei, din care 10 milioane de lei sunt creanțe mai vechi de 90 de zile , 3 milioane de lei din creanțe reprezentând penalități de întârziere pentru refuzul de a plăti serviciile prestate.
Această stare de fapt trebuie să înceteze. Nu doar pentru că vine căldura și apare riscul unor incidente epidemiologice ci din următoarele considerente:
• băimărenii au plătit taxa de salubrizare și ea trebuie utilizată strict în destinația stabilită,
• municipalitatea nu are capacitatea fizică și nici nu îndeplinește condițiile legale pentru a presta serviciul de salubrizare menajeră.
Băimărenii cer o administrație corectă și transparentă, servicii publice de calitate și respect pentru orașul și viața comunității!” – spune Bogdan Gavra.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.