Bogdan Gavra: Educație și prevenție prin sport în Baia Mare

În goana după prosperitate materială și o calitate mai bună a vieții personale, uităm de riscurile inerente pe care le aduce democrația sălbatică și scăpată de sub control. Iar cei mai vulnerabili sunt copiii și tinerii comunității noastre, cei care de la vârste fragede devin consumatori de alcool, etnobotanice și droguri sintetice, derapând spre zonele sociale unde violența fizică și dependența îi va duce, într-un final, la săvârșirea de infracțiuni majore cu consecințe pentru întreaga lor viață.

Iar una din soluțiile salvatoare o reprezintă intervenția comunității băimărene, care prin administrația publică locală poate oferi oportunități de petrecere a timpului liber și practicarea sportului, fapt ce asigură și descărcarea emoțională a nemulțumirilor și frustrărilor sociale acumulate.
Bogdan Gavra, consilier local vă invită să susțineți un proiect generos și benefic pentru toți băimărenii, dar mai ales pentru tineri, constând în construirea uneori terenuri de sport în toate cartierele orașului, amenajări protejate, iluminate și dotate în care tinerii să poată practica zilnic și fără nici o taxă, sporturi colective precum tenisul, fotbalul și baschetul.
Cu cheltuieli nesemnificative pentru bugetul local, în raport cu costurile necesare tratării dependenței de alcool și droguri sau perioadelor aferente privării de libertate, vom preveni degradarea socială a unei generații formate din tineri care nu-și permit sau nu au acces în amenajările cu taxă existente, ocupate de grupuri organizate de corporatiști sau alte persoane publice.
Băimărenii manifestă înțelegere și responsabilitate față de viitorul orașului și al comunității noastre!
Aceasta este una din propunerile mele iar dacă vrei sport în cartier hai să și realizăm acest lucru!” – spune Gavra Bogdan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.