Bogdan Gavra: Căteva întrebări ale cetățenilor pe care le voi înainta spre dezbatere în Consiliului Local despre rentabilizarea activității URBIS

Bogdan Gavra, consilier local atent la vocea cetățeanului, în urma mesajelor venite de la cetățeni va înainta o dezbatere în Consiliul Local despre rentabilizarea activității URBIS.

”Cu o istorie de aproape 70 de ani, timp în care a prestat servicii publice de transport în comun pentru băimăreni, mai recent și pentru cei din zona metropolitană a Băii Mari, SC Urbis SA reprezintă una dintre cele mai vechi întreprinderi devenite societăți comerciale din orașul nostru, un demers nerentabil ale cărui pierderi anuale sunt finanțate din bugetul municipiului. Deși au existat linii de finanțare europene și fonduri pentru proiecte de rentabilizare, Urbis este considerată de băimăreni ca fiind o sinecură politică menținută artificial în viață, cu un concept managerial învechit și neperformant,” – declară Bogdan Gavra.
În mesajele primite de la cetățeni sunt câteva întrebări pe care Bogdan Gavra va înainta spre dezbatere în Consiliului Local, respectiv:
– De ce nu a fost desființat Urbis acum 15, 10 sau 5 ani, fiind preferată falimentului subvenționarea anuală a societății cu sume de zeci de milioane lei, bani cu care se puteau construi parcări, școli, grădinițe, etc?
– De ce nu folosesc băimărenii transportul în comun urban și suburban, preferând să stea în blocaje rutiere, într-un oraș fără locuri de parcare și aglomerat?
”Vă invit să dezbatem această problemă importantă a comunității pornind de la câteva aspecte și statistici, unele europene, valabile și în Baia Mare:
– În absența unei centuri de ocolire reale a orașului și a unor căi rutiere cu mai multe benzi la intrarea și ieșirea din municipiu, soluția transportului în comun ar rezolva decongestionarea traficului în orele de vârf?
– Locuind în zona metropolitană, ați fi dispus să renunțați la transportul cu mijloace proprii folosind ca alternativă transportul în comun, dacă ar exista condiții civilizate, securitate personală și un orar adecvat nevoilor reale al călătorilor?
– În condițiile în care 40% din poluarea urbană cu CO2 și 70% din poluarea fonică se datorează volumului traficului cu mijloace individuale, acceptați dezvoltarea și utilizarea transportului public ca o posibilă soluție de îmbunătățire a calității vieții noastre?
– Am vazut noile autobuze achiziționate de către Primăria Tăuții-Măgherăuș, urmează altele achiziționate de Primăria Baia Sprie, ar fi necesar să achiziționeze și Primăria Baia Mare pe noile axe de finanțare?
Doar împreună, solidari și responsabili vom reuși să avem o viață mai bună, reducând poluarea, costurile publice și personale, în beneficiul unui viitor mai bun și mai sănătos!” – spune Bogdan Gavra.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.