Blocați în Africa de Sud din cauza interdicțiilor de călătorie pricinuite de coronavirus, rugbiștii de la CSM Știința Baia Mare vor porni mâine spre casă

Ministrul Sportului, Eduárd Novák, a anunţat azi pe contul său de Facebook că rugbiștii campioanei României, CSM Știința Baia Mare, blocaţi în Africa de Sud, vor pleca marţi spre ţară cu o aeronavă special trimisă de la Bucureşti pentru repatrierea lor. Sportivii, care au participat la un turneu în Africa de Sud, au fost blocați acolo în urma interdicțiilor de călătorie impuse după depistarea cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului.

„Aeronava TAROM care va aduce în ţară echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud şi aterizează azi la Johannesburg, via Mombasa (zbor 4101). Îmbarcarea pasagerilor şi decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johannesburg – Mombasa (Kenya) – Bucureşti – Baia Mare (zbor 4102). Componenţii echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocaţi în Africa de Sud, ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului. Mulţumesc premierului Nicolae Ciucă, ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru implicarea în rezolvarea acestei situaţii şi identificarea cu promptitudine a soluţiei optime de repatriere în siguranţă a sportivilor români!”, a scris Novak pe Facebook.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.