Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarum

În perioada 10.07-05.08  Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare găzduiește a doua întâlnire din cadrul proiectului de cercetare intitulat „Bioarheologie la Baia Mare/Rivulus Dominarumˮ.

Studenți din SUA participă, alături de inițiatoarea proiectului, Priscilla Mollard de la Universitatea din Massachusetts (SUA) și de asistenta acesteia, Crystal Miller de la Universitatea Macquarie din Sydney (Australia), la o nouă sesiune a școlii de vară. Acestora li s-au alăturat în acest an și studenții Ștefania Achim și Andrei Pop din Baia Mare.

În acest an echipa va desfășura cercetări asupra colecției de schelete umane descoperite în urma cercetărilor arheologice preventive desfășurate de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în perioada 2012-214, în cimitirul fostei bisericii parohiale Sf. Ștefan din Piața Cetății/Țintirim, Baia Mare.

Rezultatele obținute vor fi prezentate publicului în cadrul unei conferințe care va avea loc la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare, strada Monetăriei, în data de 5 august 2023.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.