VIDEO | Bilanț I.S.U. Maramureș pe anul trecut

Personalul Inspecției de prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș a desfășurat, pe parcursul anului trecut, acțiuni de control ce au vizat, cu preponderenţă, instituţiile, operatorii economici, obiectivele hidrotehnice şi obiectivele de investiţii. Pe timpul celor 941 controale de prevenire efectuate, au fost depistate mai mult de 2600 de deficienţe.

În contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea virusului SARS-COV-2, personalul inspecției de prevenire a desfășurat acțiuni proprii și în comun cu reprezentanții altor instituții cu responsabilități în domeniu, pentru verificarea respectării de către cetățeni a măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul anului 2020, asistența tehnică de specialitate acordată de personalul Inspecției de prevenire s-a materializat prin soluționarea unui număr de 784 solicitări, în creștere față de anul 2019 cu circa 35 %.   

Activitatea de îndrumare a autorităţilor administraţiei publice locale și a serviciilor voluntare și private a constituit, de asemenea, o prioritate. Pe timpul controalelor, specialiștii Inspecției de prevenire au desfăşurat activităţi de îndrumare a personalului din serviciile voluntare pentru situaţii de urgentă, referitor la informarea preventivă a populaţiei asupra riscurilor existente și desfăşurarea de activităţi specifice, având ca obiectiv reducerea numărului de incendii și victime la gospodăriile populaţiei.

Activitatea de informare preventivă a populaţiei  în perioada analizată a avut drept scop reducerea numărului de incendii la locuinţe și gospodării, respectiv conştientizarea populaţiei cu privire la riscurile manifestării situaţiilor de urgenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.