BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ: Săptămâna Patimilor – expoziție de carte

Săptămâna Patimilor se cheamă expoziția de carte realizată la Compartimentul Împrumut carte pentru adulți de la Biblioteca Județeană.

Această săptămână amintește de Patimile Lui Iisus Hristos, având menirea de a pregăti credincioșii pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

Începe cu Duminica Floriilor și se încheie cu Sâmbăta Mare, creștinii rememorând calea urmată de Hristos pentru mântuirea omului și învingerea morții, cale care culminează cu evenimentul crucial din creștinism: Învierea. Fiecare zi din Săptămâna Mare este încărcată de obiceiuri și tradiții, iar la biserică, până vineri, se săvârșește slujba Deniilor, rânduieli de o mare frumusețe, care evidențiază momentele dramatice legate de Patimile și Jertfa Lui Hristos.

Patimile reprezintă în teologia creștină latura umană a lui Iisus. Este istoria despre nedreptate, durere, frică, dar și despre victoria asupra morții. Cea mai reprezentativă imagine a Patimilor este Crucea – principalul simbol al creștinătății, se arată în prezentarea expoziției de carte.

Sursa: Biblioteca Județeană

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.