Bârsana: VIZITĂ PATRIARHALĂ – Măsuri speciale pentru buna desfăşurare a slujbei religioase de la Mănăstirea Bârsana

Bârsana: VIZITĂ PATRIARHALĂ – Măsuri speciale pentru buna desfăşurare a slujbei religioase de la Mănăstirea Bârsana

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sosi în această seară, în jurul orei 18:15, pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Patriarhul va participa la sfârşitul acestei săptămâni, de sărbătoarea "Soborul Sfinţilor Apostoli" la târnosirea bisericii Mănăstirii Bârsana şi la Sfânta Liturghie. Pentru buna desfăşurare a slujbei religioase din data de 1 iulie, au fost implementate mai multe măsuri specifice.

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti" au efectuat verificări şi au dispus măsurile necesare, în scopul prevenirii incendiilor. Personalul militar, care participă la misiuni, a fost instruit cu privire la activităţile desfăşurate, dar şi la cele de intervenţie, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. O autospecială cu apă şi spumă şi echipamente de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare vor fi prezente în zona mănăstirii pentru a interveni eficient, dacă situaţia o va impune, anunţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. 
De asemenea, două ambulanţe SMURD vor fi deservite de către paramedici şi personal medical, care vor asigura acordarea primului ajutor medical de urgenţă. Voluntari de la filiala de Cruce Roşie Maramureş şi de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare dar şi cadre medicale specializate vor fi prezente, la faţa locului, la cele două corturi amenajate pentru acordarea sprijinului necesar echipelor medicale. Trei ambulanţe dotate cu echipament necesar, una de la Crucea Roşie şi două de la Serviciul de Ajutor Maltez, se vor afla la dispoziţia credincioşilor care pot prezenta probleme de sănătate, pe perioada desfăşurării slujbei religioase. Mai mult, au fost suplimentate echipaje de ambulanţă la staţiile din Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus, mai informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.