VIDEO | BÂRSANA: Operatorii din turism, încurajați să își continue activitatea

Turismul este unul dintre domeniile care au fost afectate sever de pandemia de coronavirus. Pentru că și în comuna Bârsana mulți cetățeni au dezvoltat afaceri de familie în turism, administrația locală îi încurajează să își continue activitatea cu speranța că lucrurile vor reveni la normal în scurt timp.

Bârsana este una din comunele maramureșene cu un număr mare de pensiuni dar și cu obiective turistice vizitate anual de turiști din toate colțurile lumii.

”Trebuie să vă mărturisesc că pe perioada sărbătorilor de iarnă am avut turiști foarte mulți în Bârsana, ce-i drept pensiunile și-au luat toate măsurile de siguranță, și au fost în limita impusă pentru gradul de ocupare, dar au fost turiști foarte mulți care au vizitat Mănăstirea Bârsana, monumentul UNESCO. Bineînțeles că au fost afectați cei care se ocupă de turism în Bârsana dar să sperăm că lucrurile vor reveni la normal. Le transmit să nu se descurajeze, să își continue activitatea, să atragă turiștii în comuna noastră prin servicii de calitate, avem pensiunii cu servicii de înaltă calitate, nu am auzit cuvinte de scădere din partea turiștilor și asta este îmbucurător, să sperăm că lucrurile vor reveni la normal cu ajutorul lui Dumnezeu”, a transmis primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.

În 2020 numărul turiștilor care au ajuns în Maramureș a scăzut considerabil datorită restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.