Baia Sprie: Politistii din Baia Sprie isi cauta sediu

Baia Sprie: Politistii din Baia Sprie isi cauta sediu

Problema gasirii unui sediu pentru politistii din Baia Sprie ramane in actualitate. Oamenii legii vor trebui sa paraseasca sediul actual si sa inchirieze un alt spatiu, asta dupa ce proprietarul cladirii, un cetatean de origine israeliana, a decis sa isi revendice imobilul.

Primaria Baia Sprie si Inspectoratul Judetean de Politie Maramures cauta solutii pentru a rezolva cat mai repede aceasta problema. Insa variantele sunt putine. Una dintre ele ar fi spatiul unde isi desfasoara activitatea unitatea fiscala din localitate. In timp ce Directia de Finante Maramures doreste sa pastreze aici arhivele institutiei, Inspectoratul Judetean de Politie Maramures ravneste la acest spatiu in favoarea oamenilor legii. "Despre Baia Sprie spun ce am spus inainte: avem nevoie de aceasta cladire iar daca cineva a ramas fara cladire nu o sa facem revendicari dar presupun ca nici nu s-au facut. Daca cineva avea nevoie de cladire si avea un proces pe rol care putea sa se castige de catre detinator, trebuia sa se pregateasca. Este doar o intamplare ca restructurarea a dat disponibile niste cladiri in teritoriu", a precizat directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures, Teodor Luputi. "Au fost mai multe incercari ale administratiie publice locale de a pune la dispozitie un sediu, fie prin cumpararea unor spatii, fie prin alte metode. A aparut si aceasta oportunitate ca sediului in care functioneaza administratia financiara sa-i fie data o dispozitie legala prin hotarare de guvern. S-au facut ceva demersuri din cate stiu eu si asteptam. Evident ca nu o sa iesim in strada ca nu ne-a pus nimeni in strada dar trebuie sa tinem cont de faptul ca sediul in care ne desfasuram activitatea are totusi un proprietar care totusi in final va solicita probabil sa il eliberam. Deocamdata ne-a lasat pana va gasi o intelegere cu adminsitratia publica", a punctat adjunctul Inspectoratului de Politie Maramures, comisar sef Ionel Todoran.

Situatia a fost adusa si in atentia prefestului Sandu Pocol, care considera ca daca imobilul ar fi trecut in proprietatea adminsitratiei locale, problema ar fi fost ca si rezolvata. "In Baia Sprie, cladirea Politiei a fost revendicata de fostii proprietari si astfel ca in momentul de fata politia a ramas fara sediu.  Daca era dupa mine mi se parea corect ca respectiva cladire care candva a fost in proprietatea orasului Baia Sprie sa poate fi pusa la dispozitia autoritatilor locale cum este cazul la Dragomiresti. Mi se pare ca acolo este solicitata o cladire de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Este tot o cladire care a fost in patrimoniul Consiliului Local, cedata cu titlu gratuit catre Directia Generala a Finantelor Publice. Acum adminsitratia este desfiintata, mi s-ar parea normal tot cu titlu gratuit sa treaca la administratia locala", este de parere prefectul judetului Maramures, Sandu Pocol.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie exclud posibilitatea cumpararii unui imobil pentru politia din Baia Sprie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.