Baia Sprie-Bârsana: Consiliul Judetean Maramures pune conditii firmei Selina pentru continuarea lucrarilor iar localnicii fac presiuni pentru finalzarea lor

Baia Sprie-Bârsana: Consiliul Judetean Maramures pune conditii firmei Selina pentru continuarea lucrarilor iar localnicii fac presiuni pentru finalzarea lor

Consiliul Judeţean Maramureş aşteaptă decizia Autorităţii de Management cu privire la prelungirea duratei de execuţie a lucrărilor pe drumul judeţean Baia Sprie-Bârsana. Dacă răspunsul va fi favorabil şi Consiliul Judeţean va fi scutit de o nouă corecţie financiară, conducerea instituţiei este dispusă să continue colaborarea cu Selina. Însă cu o singură condiţie. Ca firma constructoare să achite corecţia de 5%. În caz contrar, contractul va fi reziliat şi se va relua procedura de licitaţie, care, în cel mai fericit caz, ar putea dura 30 de luni, adică aproximativ trei ani, a anunţat astăzi şeful Consiliului Judeţean Maramureş.

Potrivit unei decizii a Comisiei de Adjudecare a Disputelor, Consiliul Judeţean Maramureş are posibilitatea de a rezilia contractul cu firma bihoreană Selina. Decizia nu este însă definitivă, oricare din părţi având posibilitatea de a formula o scrisoare de nemulţumire în termen de 28 de zile de la comunicare. Şeful C.J. Maramureş a anunţat că până la acest moment, contractul nu este încă reziliat. "Nu este reziliat. Poate urma aceasta cale dar la acest moment nu este reziliat. Si atunci, discutand cu constructorul, cu proiectantul, cu consultantii care sunt implicati in acest proiect, am solicitat punctele de vedere ]n primul rand al consultantului daca este posibil, in conditiile tehnice si ale actualului contract, sa se realizeze, sa se duca la bun sfarsit, constructia acestui drum", a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu.

Consiliul Judeţean Maramureş aşteaptă în prezent decizia Autorităţii de Management cu privire la prelungirea duratei de execuţie a lucrărilor pe drumul judeţean Baia Sprie-Bârsana. Dacă răspunsul va fi favorabil conducerea instituţiei este dispusă să continue colaborarea cu Selina. Însă cu o singură condiţie. Ca firma constructoare să achite corecţia de 5%. "Pentru ca prima corectie de 5% a acestui proiect a fost aplicata, spun eu, si nu a contestat-o nimeni si asa a ramas, din cauza conduitei constructorului care nu a asigurat personalul cheie necesar, potrivit contractului, pe santier, s-a aplicat o corectie de 5%. Ori eu nu sunt dispus ca judetul Maramures sa suporte o corectie de 5% din cauza constructorului. Va trebui sa si-o asume", a mai precizat Zamfir Ciceu.

În cazul în care contractul va fi reziliat, reluarea procedurilor de licitaţie ar putea dura încă trei ani de acum înainte, potrivit Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean. "In cea mai fericita varianta va dura cam 30 de luni, minim. Vorbesc serios. Aceasta, va spun, este recomandarea Directiei Tehnice a Consiliului Judetean Maramures. Din informarea facuta, aceasta este recomandarea domniilor lor", a anuntat Zamfir Ciceu.

În timp ce Consiliul Judeţean pune condiţii, locuitorii din Cavnic continuă să facă presiuni, să strângă semnături şi să semneze petiţii prin care cer preşedintelui Zamfir Ciceu să ia măsuri pentru finalizarea lucrărilor la acest drum pe care îşi strică maşinile. "In cursul acestei dimineti, inregistrata 16.08.2012, am primit o petitie a unui numar de 559 de persoane inscrise pe 22 de file, anexa la aceasta petitie, din orasul Cavnic, care semnaleaza si solicita totodata sa luam masuri pentru a finaliza cat mai grabnic acets drum datorita, pe de o parte, conditiilor de trafic pe care le cunoastem cu totii de acolo, si totodata praful care se degaja din circularea pe acest drum care, de fapt, la acets moment este un macadam", a mai spus Ciceu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş speră ca drumul judeţean să fie reabilitat în mare măsură până în primăvara anului viitor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.