Baia Mare: Universitatea de Nord Baia Mare a sărbătorit jumătate de secol de activitate

Baia Mare: Universitatea de Nord Baia Mare a sărbătorit jumătate de secol de activitate

Sărbătoare în viaţa învăţământului superior din Maramureş. Universitatea de Nord Baia Mare a marcat 50 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior. La celebrarea evenimentului au participat reprezentanţii universităţii şi studenţii săi alături de Înalt Preasfinţia Sa Iustinian Chira, Episcop al Maramureşului şi Sătmarului, care a binecuvântat momentul şi care, de altfel, în urmă cu 50 de ani, a dat numele aceastei instituiţii.

La momentul festiv au participat autorităţi judeţene şi locale, înalte feţe bisericeşti, rectori şi reprezentanţi de la alte universităţi, precum şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Gazda evenimentului, rectorul Universităţii de Nord, prof. univ. dr. Dan Călin Peter, a vorbit despre însemnătatea acestei instituţii în viaţa maramureşenilor şi nu numai. „În cei 50 de ani, mii de studenţi şi sute de dascăli i-au călcat pragul. Ne bucurăm de rezultatele deosebite obţinute de aceşti. Şi ne bucurăm că mulţi dintre cei care au absolvit cu ani buni în urmă, sunt azi aici, pentru a marca acest eveniment. Cu toţii, ne aducem aminte cu drag de vremurile de odinioară”, a spus Dan Călin Peter. În completarea celor spuse de rectorul universităţii, a fost prezentat un videoclip în care au fost cuprinse momentele marcante din viaţa Universităţii de Nord de-a lungul celor 5 decenii. Mai mult, în Sala de Sport din cadrul universităţii, a avut loc vernisajul unei expoziţii documentare, fiind expuse imagini cu personalităţi, studenţi, profesori sau evenimente realizate de-a lungul timpului.

Aurorităţile prezente au vorbit despre însemnătatea instituţiei în viaţa educaţională şi culturală a judeţului. Preşedintele Consiliului Judeţean, a subliniat faptul că această instituţie de învăţământ superior este una emblematică pentru Maramureş, catalogând Universitatea de Nord Baia Mare ca fiind una dintre „Valorile Maramureşului”. Totodată, în semn de preţuire, Mircea Man i-a înmânat rectorului Dan Călin Peter, din partea Consiliului Judeţean, o Diplomă de Excelenţă şi o Plachetă.  Evenimentul s-a încheiat după ce o parte dintre cadrele universitare şi mai mulţi studenţi au primit diplome de recunoaştere din partea conducerii universităţii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.