Baia Mare: Uniunea Social Liberală Maramureş cere schimbarea viceprimarului municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher

Baia Mare: Uniunea Social Liberală Maramureş cere schimbarea viceprimarului municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher

Uniunea Social Liberală Maramureş cere schimbarea viceprimarului municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher, după ce reprezentantul U.D.M.R. a semnat un manifest şovin prin care liderii maghiari condamnau căsătoriile mixte şi impuneau persoanelor de etnie maghiară să nu îşi înscrie copiii la şcoli cu predare în limba română.

Uniunea Social Liberală Maramureş doreşte schimbarea lui Istvan Ludescher din funcţia de viceprimar al municipiului Baia Mare. Secretarul executiv al Partidului Social Democrat Maramureş susţine că Ludescher şi-a asumat un manifest care contavine legislaţiei şi bunului-simţ şi din această cauză, ar trebui să se retragă de bună voie din funcţie şi să lase locul unui alt reprezentant al maghiarilor. "În perioada imediat următoare, U.S.L. Maramureş va lua o decizie care sper, de comun acord, atât P.S.D. cât şi P.N.L., că va fi îndepărtarea domnului Ludescher din Primăria Baia Mare. Am văzut în această perioadă că şi Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării s-a sesizat. Dacă acest lucru nu a fost făcut până în acest moment, Partidul Social Democrat Maramureş va face o sesizare către Consiliu pentru a demara o anchetă", a declarat secretarul executiv al Partidului Social Democrat Maramureş, Gabriel Zetea.

Potrivit primarului municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher se pare că îşi va cere scuze public pentru faptul că s-a numărat printre semnatarii manifestului şovin chiar în plenul şedinţei de Consiliu Local, de la sfârşitul lunii. "Eu doresc ca aceste scuze să fie făcute în plenul Consiliului Local. Dacă cienva îmi prezintă mie scuze, mi le prezintă ca şi simplu cetăţean dar pe mine mă interesează în mod formal, instituţional, în plenul Consiliului Local să se întâmple acest lucru şi cu siguranţă se va întâmpla. Dar eu cred că nu trebuie să dăm o atât de mare importanţă unui astfel de demers nefericit", a precizat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Printre semnatarii manifestului se numără şi Noemi Vida, membru în Consiliul Local Baia Mare,
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.