Baia Mare: U.S.L. va depune o moţiune de cenzură pe tema U.M.F. Târgu Mureş

Baia Mare: U.S.L. va depune o moţiune de cenzură pe tema U.M.F. Târgu Mureş

Uniunea Social Liberală va depune o moţiune de cenzură pe tema Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, după Sărbătorile Pascale. Anunţul a fost făcut astăzi de parlamentarii maramureşeni U.S.L., în cadrul unei conferinţe de presă.

Parlamentarii maramureşeni U.S.L. consideră că decizia Guvernului în privinţa U.M.F. Târgu Mureş nu reprezintă nimic altceva decât o segregare pe criterii etnice a instituţiei de învăţământ. "Este o hotărâre care încalcă autonomia universitară, încalcă Constituţia româniei şi forţează peste limitele normalului tot ceea ce înseamnă drepturile minorităţilor, pentru că la U.B.B. Cluj funcţionează foarte bine această multiculturalitate prin linii de predare în Limba Maghiară care au fost analizate inclusiv de Comisii Europene şi care au găsit practica de la U.B.B. foarte bună, calificând-o chiar ca şi bună practică în materie de multiculturalitate.", a declarat deputatul P.S.D., Florin Tătaru.

Vicepreşedintele politic al U.D.M.R., Laszlo Borbely, susţine că prin hotărârea adoptată, Guvernul României nu a făcut nimic altceva decât să respecte legea învăţământului, cu atât mai mult cu cât Universitatea de Medicină din Târgu Mureş este o instituţie de învăţământ multiculturală. "Nu s-a întâmplat nimic în plus sau în minus. Studenţii care şi până acum au învăţat în limba maghiară, aproape jumătate din studenţi învaţă limba maghiară, acum au o strucutră care să dea posibilitate care să angajeze cadre care predau la secţia respectivă, pentru că era lipsă de cadre, pentru că nu era o linie separată, aşa cum s-a făcut la U.B.B.", a precizat Laszlo Borbely, vicepreşedinte U.D.M.R.

Moţiunea de cenzură a Uniunii Social Liberale va fi depusă după Sărbătorile Pascale. Conducerea U.D.M.R. a anunţat în cursul zilei de azi că în cazul în care moţiunea va trece, coaliţia de guvernare se va destrăma.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.